HABER MERKEZİ
“Anayasa’mız, Uluslararası mevzuat ve iç hukukumuzda kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair hukuki kurallar mevcuttur. Ancak istatistikler
göstermektedir ki kadına yönelik şiddetle mücadelede halen yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde istenilen başarı sağlanamamıştır.
Kadınlarımız bugün dünden daha yoğun bir biçimde fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Kadın cinayeti oranı 2011 yılında büyük bir artış göstermiştir. Resmi veriler, Türkiye’deki kadın cinayetlerinin 7 yılda yüzde 1400 arttığını göstermektedir. 2002’den 2009’a kadar öldürülen kadınların sayısı 953’tür. 2010 ve 2011 rakamları bu sayıya dahil değildir. Yine istatistiklere göre Türkiye’de her 10 kadından 4’ü şiddet görmektedir. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’na göre, Türkiye’de kadınların yüzde 41,9’u fiziksel ve cinsel şiddete uğramaktadır. Yüzde 49,9’la en fazla şiddete maruz kalan kadınlar düşük gelir gurubundan oluşmaktadır. Şiddet, yüksek gelir düzeyinde de azımsanmayacak oranda olup yüzde 28,7’dir.
Durum böyleyken Kırklareli Valiliği’nin idari bir uygulama ile şiddet gören 7 kadına koruma sağlaması idarenin kadının korunması yönünde örnek teşkil edilecek ve hassasiyetini gösteren takdir edilecek bir işlemdir. Umarız bu uygulama kadının korunması yönündeki uygulamalara örnek teşkil eder ve Ülkemizde yayılarak devam eder. Biz Kırklareli Barosu Kadın Komisyonu olarak idarenin bu yöndeki her türlü işlemlerini destekliyor ve hukuki yönden yardımı görev kabul ediyoruz.” (s)
Haber linki.