BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.03.2019 | Okunma Sayısı: 1033

İlimiz Adliye binası önünde Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu tarafından 29.03.2019 tarihinde vahşice katledilen 11 yaşındaki çocuğumuz Zeynep ESİN için basın açıklaması yapılmıştır.

 

KIRKLARELİ BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI

 

         Sayın basın mensupları, dün Kırklareli ’de,  ülkemizde artarak çoğalan ve her birimizin kanını donduran içler acısı bir vahşet meydana gelmiş, henüz 11 yaşında olan, çocukluğunu dahi yaşayamamış Zeynep kardeşimiz acı bir şekilde aramızdan ayrılmıştır.

 

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi’nin ve diğer evrensel mevzuatın genel belirlemesi ile ülkemizde de kabul edildiği üzere 18 yaşına dek herkes çocuk sayılmaktadır. 18 yaşına kadar tüm kardeşlerimizi korumak, onların idrak kabiliyetini desteklemek ve doğru ile yanlış arasındaki farkı onlara göstermek yalnız ebeveynlerinin değil, tüm toplumun görevidir. Bu görev aynı zamanda kadın cinayetlerinin önüne geçmek için de tarafımıza yüklenmiştir.

 

         Ne yazık ki bizler kamuoyu olarak görevlerimizi yine yerine getiremedik.  Zeynep kardeşimizi de bir canavardan koruyamadık, tıpkı Özgecan  Aslan’ı , Şule Çet’i ve yüzlercesini  koruyamadığımız gibi. Tıpkı Karaman’daki yurtta cinsel istismara uğrayan kardeşlerimizi koruyamadığımız gibi…

 

         Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan soruşturma dosyasındaki deliller henüz tam anlamı ile toplanmadığından dosya içeriği ile ilgili konuşmak için erken olduğunu düşünmekteyiz. Fakat ortada daha önceden de maalesef ki görmeye alışkın olduğumuz ve senaryosu sürekli tekrar eden bir caniliğin, bir vahşetin bulunduğu su götürmez bir gerçektir. Otopsi raporu sonuçlandığında Zeynep’in vücudunda tecavüze ilişkin bulguların var olup olmadığı netlik kazanacaktır. Böyle bir bulgu umarız çıkmaz ve içimizin ateşine bir nebze olsun su serpilir.

 

 11 yaşında bir çocuğa şehvet ile bakan zihniyetin son bulmasını sağlamak yasama, yürütme ve yargının millete karşı ortak borcudur. Bu ülkede çocuk ve kadın cinayetlerinin ortalamanın çok üzerinde olduğu ve bu konuda elimizi taşın altına koymanın vaktinin çoktan geçtiğini önemle belirtmek isteriz.

 

         Bundan sonraki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımıza soruşturmanın ve kovuşturmanın hakkı ile yürütülmesinde etkin rol oynayacağımıza Kırklareli Barosu olarak davaya müdahale talebimizi sunup gerçeğin ortaya konması için var gücümüz ile çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu olayın açığa çıkmasındaki uğraşımız bundan sonra böylesine olayların gerçekleşmemesi için yürüdüğümüz yolda bize ışık tutacaktır. Adaletin tecellisindeki rolümüzün farkındayız. Avukatlar  tüm benliğimiz ile her zaman çocuklarımızın ve kadınlarımızın yanında olacağız.

 

         Yattığın yer nur olsun Zeynep kardeşimiz…29/03/2019

 

Kırklareli Barosu

Çocuk Hakları Komisyonu

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.10.2024
AV. MÜMÜN NEŞETOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.