BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 18.12.2015 | Okunma Sayısı: 2402

BASIN AÇIKLAMASI

Biz Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu olarak Gizem Şen’in öldürülmesini kınıyor ve lanetliyoruz.

İlimizde bu gün 18.12.2015 tarihi itibari ile 25 yaşında gencecik hayatının  baharında bir kadın çalıştığı iş yerini önünde boşandığı ve mahkemece uzaklaştırma kararı aldığı ismini söyleme gereği duymadığımız erkek tarafından sokak ortasında  öldürüldü. Artık Yurdumuzun  batısı ve  Avrupa  yüzü olan bölgemizde de bu şiddet görülmeye başlandığı için çok üzgün ,çok kızgın, çok kırgın, hatta çok öfkeliyiz. Bu hislerimiz sadece avukat ,kadın olduğumuz için değil insan olduğumuz için,

YETER ARTIK , Kadınlar ölüyor yasal düzenlemeler  ne olursa olsun bu şiddetin ve cinayetlerin önüne geçilemiyor,ne yapmak lazım ,bu şiddet nasıl engellenecek toplum olarak lütfen buna kafa yoralım ve hepimiz ayağa kalkıp karşı çıkalım.

Daha öncede belirttiğim gibi Avukat olarak yada kadın olarak değil insan olarak tüm yurttaşlarımıza  sesleniyorum  yurdumuzda ki artan her türlü şiddeti  durduralım ve önlemlerimiz alalım. Birbirimizi eğitelim zavallı şiddete eğilimi olan insanlara geçit vermeyelim onları engelleyecek ve vazgeçirecek yollar bularak geliştirelim .

Her ne kadar kadını korumaya yönelik yasal düzenlemeler mevcut, olsa da uzaklaştırma ve koruma karalarına rağmen erkek şiddetinin önüne geçilememektedir.Bu mücadelede en büyük görev yine kadınlara düşmektedir.Bu ERKEK ŞİDDETİNİN önüne geçmek içi kadın erkek eşitliğinin toplumun bütün kılcal damarlarına kadar işlemesi için elimizden ne  gelirse onu yapalım, herkesi erkek terörüne dur demeye çağırıyorum.

Yasal düzenlemelerin ışığında herkesi göreve çağırıyoruz. Şiddeti lanetliyor ve bu şiddeti sona erdirmek için elimizden ne gelirse yapacağımıza söz veriyoruz.

KIRKLARELİ BAROSU

KADIN HUKUKU KOMİSYONU BAŞKANI