BASIN AÇIKLAMASIDIR.
Tarih: 3.06.2013 | Okunma Sayısı: 2912

İstanbul Gezi Parkında başlayıp tüm ülke sathına yayılan protestoları kaygı ile izliyor,  polisin göstericilere orantısız bir güçle müdahale etmesini Kırklareli Barosu olarak şiddetle kınayarak, eylemlerin Anayasal özgürlüklerin  kullanımı ile sınırlı kalmasını, bir takım maksatlı söylentiler ve dedikodularla amacından saptırılmamasını diliyoruz.

Herkesin  sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu, çevreyi korumanın esas alınması gerektiği, düşünce ve kanaatleri söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yaymanın anayasamız tarafından güvence altına alındığı, bu güvencenin  resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak yada vermek serbestliğini de kapsadığı, temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmamasının esas olduğu  gerçeğinden hareketle;

İstanbul gezi parkında çevrenin korunması amacıyla sergilenen protestoları hak arama özgürlüğü sınırları içinde kaldığı ölçüde meşru gördüğümüzü,

Bunların  orantısız güç kullanılarak bastırılmaya çalışılmasının, demokratik yönetim ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığını, olanlara basın yayın organlarının duyarsız kalamayacağını,

Yönetimin yönetilenlerden ayrışamayacağını, bilgi edinme ve öğrenme hakkından kimsenin mahrum edilemeyeceğini, toplumu zamanında ve doğru olarak bilgilendirmenin yanlış algıların önüne keseceğini, bununda yönetimin asli görevlerinden olduğunu, yönetim erkinin birlikte kullanıldığı ölçüde meşruiyet kazanacağını,

Güvenlik bahanesi ile kimseye zulmedilemeyeceğini, şiddete başvurulamayacağını, birlik ve beraberliğe tüm zamanlardan daha fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde birbirimizi anlamaya çalışmanın ve sorunları karşılıklı diyalog ve görüşmelerle çözmenin bizlere daha çok yakışacağını, kamu oyunun bunu beklediğini ,

Devletin her türlü eylem ve işleminde hukukun içinde kalması gerektiğini, masum hak arama sınırlarını aşmayan davranışların hoşgörü ve anlayışla karşılanmasının, çağdaş hukuk devletinin vazgeçilemez unsuru olduğunu,

Bir kez daha kamu oyu ile paylaştığımızı bildirir saygılarımızı sunarız.

KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI

18.10.2024