CMK Ödemelerinde Hazırlanacak Evraklar Arasından Sarf Kararının Kaldırıldığı Hk.
Tarih: 16.06.2011 | Okunma Sayısı: 2538

T.C
KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI

CMK Gereğince Müdafi ve Vekillerin Görevlendirilmeleri İle Yapılacak Ödemelerin Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 11.maddesinin 3.fıkrası

"Müdafi veya vekilin; görevlendirme yazısı, katıldığı soruşturma veya kovuşturma evresine ilişkin tutanağın onaylı örneği, evrakın çok sayıda olması hâlinde ilk ve son sayfası ve varsa yapmış olduğu zorunlu yol giderlerine ilişkin belge, gider pusulası veya rayice uygun yazılı beyanı ile serbest meslek makbuzunu baroya vermesi üzerine, baro tarafından bu Yönetmelik ve Tarife hükümlerine göre gerekli incelemeler yapılıp hukukî yardımın yapıldığı Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemelere göre gruplandırılmış ayrıntılı ödeme listeleri geliş tarihi esas alınmak suretiyle en geç on gün içinde hazırlanır ve ekindeki dayanak belgeler ile birlikte soruşturma veya kovuşturmanın yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilir."

şeklinde 21.05.2007 tarihinde değiştirilmiş olup,yapılan değişikliğe istinaden CMK ödemelerinde hazırlanacak evraklara sarf kararlarının eklenemesi zorunluluğu kaldırılmıştır.Yönetmelikteki değişikliğe ilişkin bilgiyi içerir Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğünün 15.06.2011 yazısının okumak için tıklayınız..