DUYURU
Tarih: 27.07.2020 | Okunma Sayısı: 872

Anayasamız ile kurulmuş, varlık sebebini de Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e borçlu olan Diyanet İşleri Başkanlığı gibi önemli bir kurumun Başkanının, Ayasofya Camii’ nde vermiş olduğu hutbede, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü  hedef gösterir bir şekilde lanetlemesi  kabul edilebilir bir durum değildir, bu ihanettir  ve biz Cumhuriyet kurumları olarak bu ihanetin  köklerinin kurtuluş savaşı sırasında düşmanla işbirliği içerisinde olan zihniyetten geldiğinin farkındayız. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizleri  bu konuda, ihanetin içimizden gelebileceği hususunda uyarmıştı. Büyük bir aymazlık içerisinde  edilen bu lanet; sadece Kurucu Liderimize değil, O'nun şahsında Türkiye Cumhuriyeti  Devletinin kurulması için kanlarını akıtan tüm aziz Şehitlerimize edilmiştir.

Böylesine önemli bir kamu kurumunun  yöneticisi olan kişinin, kullanmış olduğu dil ve kelimelerin nereye gidebileceğini bilecek derece liyakat sahibi  olması gerektiği  göz önüne alındığında; verilen hutbede kullanılan kelimelerin aleni olarak Ülkemizin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldığı açıktır. 

Kırklareli Barosu olarak burada önemle belirtmek isteriz ki; Kurucu liderimize yapılan bu söylemi en hafif tabiri ile lanetliyoruz. Ve şu iyice bilinmelidir ki; Cumhuriyetin kazanımları ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı devrimlerinden bizleri hiçbir güç  ayıramayacaktır.  Hutbe adı altında, imalı bir şekilde de olsa, üstünde yaşadığımız toprakları toprağımız diyebilmemizin,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık sebebi olan  kurucu  liderimize söz söylemek kelimenin tam  anlamı ile vatan hainliğidir!
Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunun başında olan kişi nerede yaşadığın farkında olmalıdır. Üzerinde yaşadığımız topraklar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu,  O'nun ışıklı devrimleri ile ilelebet var olacak Türkiye Cumhuriyetidir.  

Bu aymazlık karşısında Diyanet İşleri Başkanı olacak şahsı derhal istifaya davet ettiğimizi kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz.

 

KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MÜMÜN NEŞETOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.