HABER
Tarih: 28.10.2022 | Okunma Sayısı: 233

Ülkemizde şiddet sarmalının ve özelde kadına karşı şiddetin arttığı bu günlerde maalesef ilimizde de bu şiddeti  görmeye başlamanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Dün bir kadın daha hayata, hayallerine veda etti.  İstanbul Sözleşmesi yaşatır dediğimiz halde bu sözleşmenin  getirdiği mekanizmaları kurmak yerine bir gecede bu sözleşmeden çıkılmasının acı reçetesini yine toplumun en savunmasız ve kırılgan gruplarının görmüş oldukları şiddet ile belgelendiğini her gün görmekteyiz.

Ana haber bültenlerinde adları kısaltılarak yazılan şiddet mağdurlarının sadece birer harften ibaret olmadıklarını, kanlı canlı insan olduklarını, yaşama hakkı gibi kutsal olan bir hakkın da tek güvencesinin 'HUKUK' olduğu bilinci ile ilimizde yaşanan bu elim olayın en yakın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmayı bir borç biliriz.

İlimizde yaşanan bu elim olay nedeni ile üzgünüz, bir daha yaşanmaması için hukuki olarak tüm yönleri ile bu işin  takipçisi olacağımızı, birey olarak hakların en kutsalı olan yaşama hakkının korunmasının devletin asli görevlerinden olduğunu burada bir kez daha hatırlatır, İstanbul sözleşmesi gibi önemli bir sözleşmeden çıkmak yerine bu sözleşmenin gerektirdiği koruyucu mekanizmaların derhal kurulması gerektiğini kamu oyu ile paylaşmayı bir borç bilir, bu şiddet sarmalında vefat eden vatandaşımıza Allah'dan rahmet, yakınlarına sabırlar,  yaralı kızımıza acil şifalar dileriz.

KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI