H.K.G.’NİN HENÜZ ALTI YAŞINDAYKEN TARİKAT LİDERİ BABASI Y.Z.G. TARAFINDAN MÜRİDİ K.İ İLE ‘EVLENDİRİLMESİNE’ İLİŞKİN DAVANIN 7.CELSESİ 23 EKİM 2023 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR.
Tarih: 24.10.2023 | Okunma Sayısı: 259

H.K.G.’nin henüz altı yaşındayken tarikat lideri babası Y.Z.G. tarafından müridi K.İ ile ‘evlendirilmesine’ ilişkin davanın 7.celsesi 23 Ekim 2023 tarihinde yapılmıştır.

İstanbul Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Baromuz adına TBB Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Sözcüsü ve Baromuz Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ilgaz Lale KOCAKUNDAKÇI katılmıştır.

6 yaşından itibaren "sözde" evlilik adı altında 29 yaşındaki K.İ ’nin nitelikli cinsel istismarına defalarca maruz kalan/bırakılan H.K.G'nin İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen dosyasında hüküm verilmiştir.

Çocuğun nitelikli cinsel istismarı isnadı ile yargılanan sanık K.İ’nin indirim uygulanmaksızın ve zincirleme suç hükümleri doğrultusunda 30 yıl, sanık Y.Z.G’nin indirim uygulanmaksızın ve zincirleme suç hükümleri doğrultusunda 20 yıl ve sanık F.G’nin 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilmiştir. Sanıklardan K.İ ve Y.Z.G’nin tutukluluk hallerinin devamına hükmolunurken F.G hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmıştır.

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu haftada; Cumhuriyet kazanımlarımızın ne denli önemli olduğunun bilinciyle, kadınları ve çocukları istismara ve cinsel sömürüye mahkum eden karanlık zihniyet yok oluncaya dek hukuk mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi, kız çocukları ve kadınların yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu
TÜBAKKOM