İLİMİZDE MEYDANA GELEN MENFUR BİR OLAYDA "KÖPÜK" İSİMLİ YAVRU BİR KÖPEĞİN İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLMESİYLE İLE İLGİLİ BAROMUZDA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE HALKIMIZIN KATILIMI İLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENMİŞTİR.
Tarih: 7.04.2023 | Okunma Sayısı: 1416
İlimizde meydana gelen menfur bir olayda "Köpük" isimli yavru bir köpeğin işkence edilerek öldürülmesiyle ile ilgili Baromuzda sivil toplum kuruluşları ve halkımızın katılımı ile basın açıklaması düzenlenmiştir.
Basına ve Kamuoyuna,
Bugün, Kırklareli Coştur İşhanı’nda, iki aylık köpeğe dakikalarca işkence ederek öldüren şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ve kamu hizmeti olarak hayvan barınağında
çalışması şeklindeki kamuoyu vicdanını yaralayan kararla ilgili olarak bir basın açıklaması yapmak üzere hak savunucuları ve avukatlar olarak toplanmış bulunuyoruz.
Bu cezasızlık kültürü, şiddetin her türlüsünü olumlayarak hem kamuoyu vicdanını yaralamakta hem de toplum güvenliğini tehdit etmektedir. Bizler biliyoruz ki, çevre katliamlarında, kadın
cinayetlerinde ve hayvanlara şiddet olaylarında failleri cesaretlendiren bu cezasızlık halidir.Önümüze gelen her olayda failler trajikomik bahaneler öne sürmekte, kendilerini aklamak için
hayvanları suçlamaya çalışmakta, yaptıklarının cezasız kalacağı düşüncesiyle bazen pişmanlık dahi göstermemektedirler. Artık kürekle başına vurularak öldürülen, kulübesinde yakılan,Köpük gibi dakikalarca işkence edilerek öldürülen hayvanların görüntülerini izlemeye,haberlerini almaya metanetimiz kalmadı.
Köpük’e işkence edip öldüren şahsın, tüm Türkiye’de dalga dalga yayılan hayvan katliamlarını gerçekleştiren, nefret dilini yayan ve öldürme çığırtkanlığı yapan herkesin yargı önünde hesap
vermesini istiyoruz. Canice hislerle iki aylık bir yavruyu hayattan koparan bu kişinin tutuklu yargılanmasını istiyoruz. Mahkemenin anlaşılamaz bir şekilde Köpük’ü öldüren bu kişi ile ilgili olarak verdiği hayvan barınağından çalışması yönündeki karardan, başka hayvanlara da aynı işkenceyi yaparak öldürmesi ihtimaline binaen ivedilikle dönülmesini istiyoruz. Katil ile mağdurun aynı yere konduğu bir ceza sistemi düşünebiliyor musunuz?
Adaletin dağıtıldığı yer olan mahkemelerin bu tür vakıalarda verecekleri kararlarda daha dikkatli olmaya davet ediyoruz, zira hayvanların da yaşayan ve hissedebilen birer canlı olduklarının anlaşılmasını istiyoruz. Hak savunucuları, Avukatlar, gönüllüler olarak adliyelerde hayvan hakları mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, insanlar için ve insanlar tarafından oluşturulmuş mahkemelerde hiçbir söz hakkı olamayacak olan Köpük ve diğer canlılar adına sesimiz yettiğince ses vereceğimizi,

hayvanların bu adaletsizliğe ve vicdansızlığa mahkûm edilmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.
Kırklareli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu
Animal Save Türkiye
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doğa Dostu Topluluğu
Bağımsız Hayvan Topluluğu