Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı&S217;nın Dünya Kadınlar Gününe İlişkin Basın Açıklaması
Tarih: 12.03.2012 | Okunma Sayısı: 2227
 

KIRKLARELİ BAROSU KADIN HUKUKU KOMİSYONU

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

 

                 Kadınların özgürlük mücadelesinin sembolü ;” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olan  bugün de dahi, kadına yönelik şiddet, kadının istihdamında yaşanan sorunlar, kadının siyasal ve sosyal yaşamdaki statüsü, temsil kabiliyeti özetle toplum içerisindeki hak ve yükümlülükleri, yeri sorgulanmaktadır.  

Kadının; toplumsal hayatın her alanında, herhangi bir müessesenin unsuru olmaktan öte, bir “birey” olarak algılanması, sorunun esaslı çözümüdür. Çözüm sağlamak farkındalığı artırmak için ise eğitim sisteminin rolü azımsanmamalıdır.

             - Kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak, eğitime teşvik, bireysel inisiyatif odaklı uygulamaların aksine eğitimde kız ve erkek çocuklarının eşit eğitim ve öğrenim haklarından yararlanmaları, bireyin temel hak ve özgürlüklerini hayat boyu güvence altına alacaktır.

            Kadına yönelik şiddetle mücadele yöntemlerinde bireysel- toplumsal eğitimin ve farkındalığın yanı sıra; alınan tedbirlerin, yapılan mevzuat çalışmalarının, uygulanabilir, uluslararası sözleşmelerle uyumlu ve toplumun ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olması gerekmektedir.

            -Kadının; Siyasette, parlamentoda ve yerel yönetimlerde yok denecek kadar az olmasının temel sebepleri istatistiki veriler doğrultusunda değerlendirilerek, mevzuatın tamamı revize edilmeli, iyileştirmeye gidilmeli ve uygulamaya dönük çözüm yöntemleri benimsenmelidir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de değindiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, Türk Kadınının yegane amacı ve ideali olacaktır. Türk Kadını bilmektedir ki, Cumhuriyet devrimleri ile elde ettiği kazanımlar; ancak ve ancak toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu bir demokrasi ortamında korunabilecektir.

Kadın hakları alanında yaşanan tüm sorunların takipçisi olacağımızı bir kez daha yineleyerek, haklarına sahip çıkan, mücadele gücünü kaybetmeyen, sorgulayan, düşünen, üreten tüm kadınlarımızı kutluyoruz

                                                                                                                                              

AV. TÜLAY UZUN

KIRKLARELİ BAROSU

KADIN HUKUKU KOMİSYONU BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MÜMÜN NEŞETOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.