Kadın yönelik cinayet oranının 2011 yılında büyük bir artış gösterdiğini belirten Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Tülay Uzun
Tarih: 28.11.2011 | Okunma Sayısı: 2742
Her 10 kadından 4'ü şiddet görüyor

Kadın yönelik cinayet oranının  2011 yılında büyük bir artış gösterdiğini belirten Kırklareli Barosu Kadın  Hakları Komisyonu Başkanı Av. Tülay Uzun, resmi verilerin, Türkiye'deki kadın  cinayetlerinin yedi yılda yüzde 1400 arttığını gösterdiğini kaydetti. Uzun,  böyle bir ortamda Kırklareli Valiliği'nin şiddet gören 7 kadına koruma  sağlamasının takdir edilecek örnek bir uygulama olduğunu söyledi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama  yapan Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Tülay Uzun, kadına  yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını vurguladı. Uzun, açıklamasında Türkiye  rakamlarını vererek kadına yönelik şiddette gelinen noktaya işaret etti. Uzun,  Anayasa, uluslararası mevzuat ve iç hukukta kadına yönelik şiddetin önlenmesine  dair hukuki kurallar bulunduğunu ancak, istatistiklerin kadına yönelik şiddetle  mücadelede halen yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde istenilen başarının  sağlanamadığını gösterdiğini ifade etti. 
 
"Kadınlarımız bugün dünden daha yoğun bir biçimde fiziksel şiddete maruz  kalmaktadır" diyen Uzun, kadın cinayeti oranının 2011 yılında büyük bir artış  gösterdiğini dile getirdi. Resmi rakamların Türkiye'deki kadın cinayetlerinin  yedi yılda yüzde 1400 arttığını gösterdiğini, 2002'den 2009'a kadar öldürülen  kadınların sayısının 953 olduğu bilgisini veren Uzun, 2010 ve 2011 rakamlarının  bu sayıya dahil olmadığını belirtti.
 
Yine istatistiklere göre Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün şiddet  gördüğünün belirlendiğini kaydeden Uzun, "Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün
'Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırmasına' göre, Türkiye'de  kadınların yüzde 41,9'u fiziksel ve cinsel şiddete uğramaktadır. Yüzde 49,9'la  en fazla şiddete maruz kalan kadınlar düşük gelir gurubundan oluşmaktadır.  Şiddet, yüksek gelir düzeyinde de azımsanmayacak oranda olup yüzde 28,7'dir"  diye konuştu.


Kırklareli Valililiği'nin Türkiye'ye örnek olacak  uygulaması
 
Türkiye'de kadına yönelik şiddette gelinen nokta bu şekilde iken Kırklareli  Valiliği'nin yaptığı bir uygulamanın örnek olduğunu kaydeden Uzun, bu uygulamayı  desteklediklerini ve hukuki yönden yardımı görev kabul ettiklerini  vurguladı.
 
Uzun, şöyle konuştu;
 
"Durum böyleyken Kırklareli Valiliği'nin idari bir uygulama ile şiddet  gören 7 kadına koruma sağlaması idarenin kadının korunması yönünde örnek teşkil  edilecek ve hassasiyetini gösteren takdir edilecek bir işlemdir. Umarız bu  uygulama kadının korunması yönündeki uygulamalara örnek teşkil eder ve Ülkemizde  yayılarak devam eder.
 
Biz Kırklareli Barosu Kadın Komisyonu olarak idarenin bu yöndeki her türlü  işlemlerini destekliyor ve hukuki yönden yardımı görev kabul ediyoruz."


Haberin Linki..

ETKİNLİK TAKVİMİ

31.10.2024
AV. MÜMÜN NEŞETOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.