Kütahya Barosunun ev sahipliği yaptığı Ege-Marmara Bölge Baro Başkanları toplantısına Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Harun SAYGILI Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Turgay HINIZ ve Av. Çiğdem ÖZTÜRK ÇETİN katılmışlardır.
Tarih: 7.05.2013 | Okunma Sayısı: 2533

Kütahya Barosunun ev sahipliği yaptığı Ege-Marmara Bölge Baro Başkanları toplantısına Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Harun SAYGILI Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Turgay HINIZ ve Av. Çiğdem ÖZTÜRK ÇETİN katılmışlardır.

04.05.2013 günü Kütahya’da toplanan 32 Baro Başkanı birlik ve beraberlik içinde aşağıdaki hususların kamuoyuna duyurulmasına karar vermiştir;

1.         Bağımsız savunmanın, bağımsız yargı ve gerçek hukuk devleti içindeki yerinin ülkemizde çok güvencesiz  olduğunun kanıtı olan İstanbul Barosu ve Yönetim Kurulu üyeleri aleyhine açılan davada oy birliğiyle savunma görevini yerine getirmeye karar verdiğimizi ve İstanbul Barosu’nun bu süreçte sonuna kadar yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.

2.         25-26 Mayıs tarihinde yapılacak olan TBB Genel Kurulunu sadece bir seçim yarışı olarak görmüyoruz. Bu Genel Kurulun ülkemizde bağımsız savunmanın yeniden var olmasında bir aşama olması gerektiği kanaatindeyiz. Kurullara seçilen meslektaşlarımız kimler olursa olsun seçim sonuçlarını saygı ile karşılayacağız ve hukukun üstünlüğü yolundaki tüm gayretlerini sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

ADANA BAROSU
ESKİŞEHİR BAROSU