Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2 Kasım - 1 Aralık 2013 tarihleri arasında &S220;Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı ve Modüler Sistem İle Arabuluculuk Eğitimi&S220; düzenlemektedir.
Tarih: 4.10.2013 | Okunma Sayısı: 3742

Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI VE MODÜLER SİSTEM İLE ARABULUCULUK EĞİTİMİ

Alternatif Uyuşmazlık Çözümü olarak bilinen arabuluculuk, tarafların içinde bulundukları uyuşmazlıkları çözmek amacıyla mahkemeye gitmeden üçüncü bir kişi yardımıyla sorunun en etkin biçimde çözülmesine yarayan bir yöntemdir. Tarafların birbirlerini anlamaları ve mevcut uyuşmazlıkları sağlıklı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek için özel bazı sistematik teknikler ve müzakare yöntemlerinin kullanılması gerekmektedir.
Kamu düzenini ilgilendirmeyen özel hukuk uyuşmazlıklarını mahkeme dışı yöntemlerle çözüme ulaştırmayı amaçlayan arabuluculuğun yerine getirilebilmesi için birtakım bilgi ve becerilerin varlığı aranmaktadır.

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemlerini ve uygulamaya ilişkin pratik bilgileri  içermektedir.

Konu Başlıkları

Arabuluculukla İlgili Temel Hukuk Bilgileri - 6325 Sayılı Kanun

Arabuluculukta Olması Gerekli Temel Beceriler

Çatışma Çözme Stratejisi

Arabuluculuk ve Avukatların Hak ve Sorumlulukları

Olası Uyuşmazlıklar, İhtilaf Nedenleri ve Uygulama Alanları

Aile Hukuku ve Sosyal Hizmetler Alanında Arabuluculuk

Ticaret Hukuku Temelli Anlaşmazlıklarda Arabuluculuk Yöntemi

Simülasyon Eşliğinde Arabuluculuk Rolü İcrası

Uygulama Çalışması (ABD ve Türkiye Örnekleri)

Arabuluculuk Eğitiminde Almanya Örneği (Uygulamalı)

Arabuluculuk ve Hukuksal Koruma Sigortası’nın Önemi ve Rolü

Program Eğiticileri

Doç. Dr. Asiye KUMRU               Özyeğin Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Necla ÖZTÜRK     Akdeniz Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Seda ÖZMUMCU   İstanbul Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Gizem ARIKAN     Özyeğin Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Koray DEMİR        Özyeğin Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Sevgi USTA          Özyeğin Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Eda GİRAY            Marmara Üniversitesi

Dr. Kadri A. BAHŞİ                      Uluslararası Sigorta

Uz. Oben SÜDÜTEMİZ                 İstanbul 14. Aile Mahkemesi

Av. Gizem TAN                           Tan Hukuk Bürosu

Finansbank Gayrettepe (966) TR43 001 110 000 000 0031 199 687 numaralı hesaba havale/eft ile ödeme yapılabilir.
    Ödeme yapılırken Ad Soyad ve Program Adı (Arabuluculuk Sertifika Programı) belirtilmelidir.

Eğitim, Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde yapılacaktır.

Ödeme yapıldıktan sonra kaydınız tamamlanmış olacaktır. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Adres:  Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi-
                  Mahir İz Cad. Sümer İş Merkezi A Blok No:52 34662 Altunizade - Üsküdar / İstanbul

Arabuluculuk Sertifika Programı katılım ücreti 2. 500 TL’dir.

Eğitimini tamamlayan katılımcılarason eğitim günü eğitimlerini tamamladıklarını gösterir sertifika belgesi Hukuk Fakültemiz tarafından verilecektir.

İşbu eğitim Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak Arabuluculuk Sınavına yönelik olup Adalet Bakanlığı'nın verdiği 10/09/2013 tarihli izin gereğince yapılmaktadır.

Program Koordinatörleri
    Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER
    Arş. Gör. Alev Dilber
    Arş. Gör. Ahmet Mert Duygun

İletişim:
    Sevda İşci (0216) 564 9733.
    sevda.isci@ozyegin.edu.tr